van Pallandtweg 16 - Neerijnen

Neerijnen

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Neerijnen
Adres: van Pallandtweg 16
Vraagprijs: 1.100.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan bosrand, aan park, aan rustige weg, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 201 m²

Op toplocatie staat aan een lommerrijke straat, tegenover Kasteel Neerijnen, hoeve ‘De Weldam’, een bijna Frans ogend ensemble met een romantische uitstraling. Deze karakteristieke 18e-eeuwse woonboerderij met een volledig geoutilleerd bijgebouw, kapschuur en stallen is omgeven door een beschutte tuin die grenst aan de boomgaarden en volledige privacy biedt.

Gang, woonkamer met houtkachel, tuingerichte woonkeuken, werkkamer, gastenkamer met pantry en eenvoudige badkamer op de begane grond.
Een slaapkamer met dakkapel onder de kap van het achterhuis, twee kamers en een zolder onder de dubbele kap van het voorhuis op de eerste verdieping.
Hal met toilet, grote multifunctionele groepsruimte annex atelier, eetkeuken, gastenruimte met pantry en badkamer in het bijgebouw op de begane grond.
Een grote zolder en twee kamers in het bijgebouw op de eerste verdieping.

Bruto-inhoud: 765 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 201 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw: 254 m²
Bouwperiode: 18e eeuw
Perceelgrootte: 3.050 m²

Rijksmonument

Het lommerrijke dorp Neerijnen (gemeente Neerijnen) is een rustige en groene idylle op slechts 15 autominuten van ’s-Hertogenbosch en op 30 autominuten van Utrecht. De A2 en A15 zijn binnen 5 minuten te bereiken. Het aan de rivier de Waal gelegen dorp telt ongeveer 475 inwoners en ligt ingeklemd tussen weilanden, boomgaarden en uiterwaarden. Buitendijks liggen wilgengrienden en een oude rivierloop, de Kil van Waardenburg. De Waalbandijk vormt een belangrijk punt in het dorp. De twee hoofdstraten, de Voorstraat en de Achterstraat, komen er op uit. Aan de binnenzijde van de dijk staan nog kleine, 19e-eeuwse daglonerhuisjes, waarvan de meeste nog met riet zijn bedekt, en monumentale woonboerderijen met kapschuren. Er zijn een basisschool, een cultureel centrum en recreatiemogelijkheden in het op loopafstand gelegen ‘Landgoed Neerijnen’. Het landgoed van bijna 300 hectare bestaat uit buitendijks gelegen uiterwaarden, een vrij toegankelijk binnendijks gelegen parkbos, ‘Kasteel Neerijnen’ en ‘Kasteel Waardenburg.

Indeling begane grond:
De oorspronkelijke voordeur bevindt zich in het voorhuis, maar de meeste bezoekers komen via de achterzijde binnen. De entree gaat over in de centrale gang, waaraan de vertrekken grenzen. De woonkamer bestaat uit een voor- en achterkamer, vanwaar door de roederamen zicht is op het tegenovergelegen kasteelbos. Er zijn een balkenplafond, fraai getimmerde vensterbanken, een rookkanaal, een inloopboekenkast en grenen vloerdelen. De naastgelegen gang vormt een eenheid met de tuingerichte woonkeuken. De keuken is ingericht met een eenvoudig keukenmeubel voorzien van een granieten werkblad. De vloer is er belegd met antieke estriken die ook in de gang liggen. In het voorhuis bevindt zich een werkkamer die werd gebruikt als (keramiek)atelier. In het achterhuis is een gastenkamer met pantry, toegang tot de kelder en openslaande deuren naar de tuin. De gasten maken gebruik van de badkamer die aan de entree grenst. De badkamer is ingericht met een douchehoek, wastafel en toilet.

Indeling eerste verdieping:
In het verlengde van de entree is een afgesloten trapopgang met een steile trap naar de verdieping die zich onder de middelste kap bevindt. Er is een mooie open ruimte met dakvenster en kastruimte. Hier is desgewenst eenvoudig een extra slaapkamer te realiseren. Vanuit het dakvenster is prachtig zicht op de tuin. Aan de straatzijde is een slaapkamer met blijvend zicht op de lommerrijke omgeving. Via een opgeklampte deur is vanaf de open ruimte toegang tot de zolder in het voorhuis.
In het achterhuis is vanaf de gastenkamer toegang tot de voormalige graanzolder. Hier bevindt zich een heerlijk lichte slaapkamer met dakkapel. Aan de achterzijde van de boerderij loopt de wand schuin vanwege de Gelderse overstek.

Indeling bijgebouw:
Het bijgebouw kent legio mogelijkheden. De entree is aan de achterzijde en geeft toegang tot de groepsruimte en de gastenruimte. De groepsruimte bevindt zich in de voormalige stal en via de oude staldeuren is zicht op de boerderij. De ruimte meet ruim 80 m² en leent zich voor yogalessen, als galerie, workshopruimte etc. Aan de straatzijde zijn stalramen en door glasdeuren aan de achterzijde is zicht op de tuin en de kapschuur. De vloer is voorzien van vloerverwarming. Tussen de groepsruimte en de gastenruimte is een eetkeuken, terwijl in de gastenruimte ook nog een pantry is. De gastenruimte wordt verwarmd door zowel een pelletkachel als centrale verwarming en beschikt daarnaast over een doucheruimte met toilet, waardoor het volledig zelfstandig kan functioneren.
Boven de gastenruimte zijn twee kamers voor logees. Vanuit de zij-entree leidt een tweede trap naar de verdieping boven de groepsruimte en de entree. Onder de geïsoleerde kap ligt een grote zolderruimte waar in het verleden cursisten sliepen die beneden trainingen volgden. De ruimte is niet verwarmd, maar drie Velux dakvensters zorgen voor een aangename atmosfeer. Via een groot venster is zicht op het overstek aan de zijde van de boerderij.

Bijzonderheden:
Op het perceel bevindt zich een imposante kapschuur waar bijvoorbeeld buitenactiviteiten in de luwte kunnen plaatsvinden. Een heerlijke plek om tijdens warme zomerdagen onder te vertoeven.
Het lommerrijke perceel is prachtig aangelegd met volwassen (fruit)bomen, volwassen heesters en een keur aan vaste planten. Het geheel wordt omgeven door hagen, wat zorgt voor maximale privacy. Het terrein is bereikbaar via een pad tussen de boerderij en de voormalige stal door, maar ook aan de oostzijde van het perceel is een inrit. Deze leidt naar de voormalige stallen die desgewenst ook zijn te gebruiken als garage.
In de directe nabijheid treft u een schitterend wandelgebied. Aan de overzijde van de straat beginnen de bossen van het landgoed Neerijnen en Waardenburg, terwijl ‘om de hoek’ de Waalbandijk ligt met de daaraan grenzende prachtige uiterwaarden. Al met al een geweldige locatie om te onthaasten, terwijl de autosnelweg A2 in enkele minuten bereikbaar is. Dit bijzondere ensemble was vroeger jarenlang bezit van de freule Van Pallandt, de laatste telg uit de adellijke familie die op Landgoed Neerijnen en het kasteel woonde. De aan de rechterzijde gelegen basisschool is naar haar vernoemd. Aan de voorzijde is blijvend zicht op de bossen behorende bij kasteel Neerijnen. Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid. Achter ervaart u een oase van rust en privacy.
Zowel de boerderij als het bijgebouw bieden alle ruimte om er een heerlijke woon-werkplek van te maken. Het geheel is eenvoudig, maar de woonbeleving en de mogelijkheden zijn ongekend. Recent is er een uitgebreid inspectierapport opgemaakt door de Monumentenwacht. Uiteraard is dat op verzoek in te zien.
Als u bijzonder wilt wonen en werken op een schitterende en unieke locatie, centraal in Nederland, kom dan zeker kijken.

van Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnenvan Pallandtweg 16 - Neerijnen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.